Krav til valpekjøpere.

Da vårt mål er å ivareta rasen på best mulig måte, samt at de valper vi leverer til nye eiere får det så bra som mulig og vill kunne få de beste muligheter til å trives, synes vi at valpene skall få komme til eiere som også vill benytte sin nye Beagle til det den aller helst vil, nemlig å jakte. Derfor er vårt krav at våre valper kun skal leveres til jegere. Du behøver naturligvis ikke være en blodtørstig jeger som feller alt du har lov til så fort en anledning byr seg, men poenget er at Beaglen du får fra oss kan få lov til å jakte, være i skogen og få lov til å utfolde seg. Selv har jeg ikke skutt mer en 3 harer siden jeg fikk min første Beagle 1995, ofte får de som ikke skyter for hundene sine de beste hundene på jakt.

Beaglen er i dag kanskje er den jakthundrasen som øker mest i forhold til andre raser,  da den også er en veldig fin og godlynndt familiehund de månedene i året det ikke er jaktsesong, og en meget god jakthund er den også blidt, dette på grunn av at de fleste Beagleoppdrettere bevist avler den frem for å være en jakthund og ikke en stuegris.

Vi forhåndsregistrerer våre valper da de er 5 uker slik at de er forsikret. Dette innebærer også at vi forlanger et depositum da, slik at vi kan registrere ny valp på ny eier fortløpende, fordelen med ei slik ordning er at ny eier får registreringspapirer (Stamtavle) ved henting eller overlevering av valpen.

Alle er hjertelig velkommen til et hyggelig besøk og Beagleprat hos oss på Tyriberget, kanskje nettopp du er den som hjelper oss og ivareta den videre utviklinga av rasen vår.