På Finskogen har vi en kamerat som bor midt i et terreng på 45.000 mål. Der har han et paradis for os jegere. Som dere ser har han lagt det til rette for oss og ikke allerminst Hundene som nå har hver sin binge da vi er ovenfor.
Det er heller ikke noe synd på oss de gangene vi gjester Finskogjokeren, hvert vårt soverom stue og kjøkken. Men så trives vi også, selv om det kan slumpe innom en og annen ulv, men terrenget er så fint at det må jo brukes.
Bayass er også fornøyd med det å komme til finskogen, da treffer han datra si ho Aya og elsklingen Tina, som han deler hybel med der oppe, noe han synes er helt topp.
Så var vi i Lykkja igjen det var elgjakt på Finskogen og da er ikke setra til Beaglekameratene i Lykkja sene til å invitere os oppover som de gjorde i fjord. Med nyanskaffet transportmiddel og hjemmelagde bur til alle hundene gikk turen oppover og rundt i terrenget som en drøm.
I år var det allerede kommet snø og med hvit hare som trøkka noe inn i hel...... var det ikke noen lett oppgave for hundene, men vi hadde allikevel uttak og jakt hver dag, selv om vi hadde problemer med særlig en hare som vi hver gang fik tap på etter 5-6 min.Den fikk klengenavnet sauegjerdeslasken. Den ene dagen sto jeg 10 meter fra uttaket da ho Boya tok ut. Haren passerte meg i minst 50 km/t, Jeg ropte på Frank som sto 400 meter lenger mot gjerde at han kom, men han fikk aldri opp hagla fort nokk og han svarte meg han passerte meg i minst 250 km/t, synd for den haran ville vi til livs.
Det var kjempevær hele tiden, med lange dager og selv om vi hadde med ungdommen, var det ikke bare hundene som slokna da vi kom tilbake på hytta.
Så var det tilbake på Finskogen og som dere ser er det nesten like bra her som i Lykkja, eller det er helt topp begge steder på hver sin måte. Dette er den posten som vi fellte den første haren for ho Aya etter 40 min los, da ho bare var 5 mnd. gammel.
Når det er snakk om ei fin jente så er det ikke mange som kan måle seg med ho Aya hverken eldre Beagler eller andre raser, så for meg er det naturlig å være stolt, av veslejenta til han Trønder-Bayass.