Tyriberget er en liten Kennel som driver oppdrett av jaktbeagler.

Målet er å få frem Beagler som er gode på jakt. En god Beagle er etter min mening en robust og utholdene løs på drivende hund som tåler å være ute flere dager i strekk. For å få til dette må Beaglen ha et riktig ekstriør, har Beaglen det samt god jaktlyst er det opp til hver enkelt hvor bra en Beagle kan bli, dess mer trening jo bedre resultater. 

Vi venter nye valper i slutten av Mars.

Se valper og planer om Kull.

Etter og ha skuffa eier og enkelte andre med lite oppløftende resultater under Nordisk og Norgesmesterskapet har N.J.Ch. Tyriberget`s frk. Bella vert på prøve ytligere 2 ganger, først ble hun innstilt til 1. hare, og den andre til nok en første og siden det var i Sverige, kan hun dersom prøva blir godkjent kalle seg N.J.Ch. S.J.Ch. Tyriberget`s frk. Bella. Vi gratulerer Bella og Johan Haugen med den fine oppreisingen.

På prøve rett før jul ble det Tyriberget`s Timmy til Terje fra Spydeberg som skulle representere Beagleringen Østfold i kamp mot Dreverene der det blir plukka ut to av hver rase der hverken eier eller hund før skall ha vært på prøve. Det gikk kjempefint og Timmy ble denne fredag instildt til 1.Rå, vi gratulerer.

Ikke fult så bra gikk det med hans halvsøster Jarotoppen`s Bea som samme uka som hun skulle på prøve hadde vert alene på tur i 3 dager rett før prøva, og siden det også var et ugreit dyr som kryssa riksveien samt at nærmeste nabo hadde lagt ut flere reveåter, gikk det skeis.

Forøvrig var begge to etter vår dypt savnede Red Baron Crossfire "Carlos" som nå allerede har flere jaktpremierte etter seg allerede.

Tyriberget`s Balder

NJCH.NUCH.Tyriberget`s Inga. x Giggler Z Vrbové Lhoty eller "Bayass"

Balder var den siste vi leverte i 2013, og siden han ble 10 mnd. før han kom til sitt nye hjem i Sverige ble han innjaga på hare her hos oss.

Etter vell en mnd. hos sine nye eiere, kom den første tilbakemeldinga, 30 min. på hare, for siden etter tap, vell 6 timer på rådyr, og siden jeg hadde advart nye eiere om at dette var et avkom der far av andre oppdrettere ble regna som Showbeagle, kunne jeg ikke garantere den samme jaktgalskap som de vi hadde levert etter reine jaktlinjer, hvorpå  Balders nye eiere i etterkant lurte på hvor gale tidligere avkom hadde vært.

Fra vårt oppdrett er vi stolte av å ha kunnet levere flere NM representanter, samt NJCH.Tyriberget`s Donna Bella som i fjor høst hadde den suverene vinner av Nordisk mesterskap etter seg. Donna Bella vant jeg Hedemarksprøva med 16.12.06 der hun jaget til 1. hare og 1. rå. og dette gjorde hun før hun hadde 10 slipp i skogen.

NJCH.NUCH.Tyriberget`s Inga er Norges gjennom tidenes yngste Jakt champion hun er etter N.U.CH. Royal Don Juan Trønder Bayass unna N.J.CH. Tyriberget`s Boya.

Bayass er den hannhund i Norge med flest jaktpremierte avkom etter seg.

Og Boya er den tispa som både har flest championer og er på topp med flest jaktpremierte avkom etter seg.

Begge har i år 2 av 3 deltagere på NM. etter seg.

Følg våre valpers søsken på Facebook og hjelp oss å oppdatere disse sider med din valp fra Tyriberget.

Valper etter Giggler Z Vrbové Lhoty

Valper etter Gold Line Crazy Dane ''Boss''

Valper etter Red Baron Crossfire "Carlos"

Valper etter Verdensvinner 2008 og Multi Ch. Red Baron Check-Point-Charlie.

Giggler Z Vrbové Lhoty eller "Bayass" som vi til daglig kaller han.

Bayass har vert på 4 utstillinger så langt, her hjemme ble han BIM med CK, og to i Danmark blandt Europas beste Beagler, her ble det også 2x CK og vurdert som 3 beste i sin klasse, noe vi var kjempefornøyde med.

På utstilling etter fyldte 15 mnd i åpen klasse gikk han henn og ble BIR og BIG3 og slo flere som har både BIR, BIG og BIS. her hjemme.

Han har ikke vært på jaktprøve enda, men han er en av de mest talentfulle jeg har vært ute med, med et veldig godt søk.

Hans far er i sitt hjemland jaktpremiert på Villsvin.

Bayass sine avkom er nå 7 og 10 mnd og har som sin far allerede utmerka seg på utstilling med å gå til topps, og alle ønsker vi lykke til under innjaginga nå i høst.

Vi kan allerede nå si at vi har fått en verdig arvtager etter Carlos som vi så tragisk mista i Danmark.

Gold Line Crazy Dane eller "Boss" som vi kommer til å kalle han.

Boss har vert på 4 utstillinger så langt, her hjemme ble det VG, og to i Danmark blandt Europas beste Beagler, ble det også VG og en Exelent med CK og vurdert som 3 beste i sin klasse, noe vi var kjempefornøyde med.

På utstilling etter fyldte 15 mnd i åpen klasse gikk han henn og fikk Exelent, kun slått av Bayass, og som Bayass hadde han flere med veldig flotte utstillingsmeritter bak seg på resultatlista.

 

Boss sine avkom er nå 7 mnd, om noen av disse har vært på utstilling ennå har jeg ikke oversikt over, men vi ønsker alle lykke til under innjaginga nå i høst.

Hans kullsøster er allerede i sitt hjemland Danmark ei stor utstillingsstjerne.

SVCh.Tyriberget`s Urax

Med 3 strake 1. priser har Urax i 2013 oppnådd tittelen SVCh. i fjor ble han dessuten kåra til beste utstillingsbeagle i Värmland Dal Beagleklubb.

Her har Tommy et bra utgangspungt til å oppnå langt mere med sin jaktkamerat, og vi ønsker dem lykke til.

Tyriberget`s Lissy er instilt til 1. hareog kan snart smykke seg med tittelen

NUCh. Tyriberget`s Lissy.

De beste gratulasjoner til Familien Åsen med den fine prestasjonen.

Lissy er dessuten en kullsøster til vår Lady som dagen etter fikk 6 valper.

Snart kan Tyriberget`s Frøken Bella smykke seg med tittelen

NJCh.Tyriberget`s Frøken Bella

De beste gratulasjoner til Johan og Bella.

Bella blir NJCH Tyriberget`s Boya sin 5. Ch. og med 7 jaktpremierte nærmer hun seg toppen av Norske Beagletisper når det gjelder premierte avkom.

Vi venter flere spennende valpekull  i løpet av en måneds tid.

No56579/12 Tyriberget`s Arya 3 mnd. en valp fra "Bayass" sitt første kull, hun er ei kjempeflott lita dame som har gjort Svenske av seg.

Alene på Norgestoppen N.U.CH. Royal Don Juan Trønder-Bayass.

Med sine 17 jaktpremierte avkom troner nå Bayass alene når det gjelder flest avkom gjennom alle tider her hjemme, dessuten er 9 av disse JCh.

Våre oppdrettsresultater pr. 26/11/2012

Tyriberget`s Linus.

Linus ønsker et nytt hjem hos en jeger.

Det har vært 2 store mesterskap nå i November, der Beagler fra vårt oppdrett har gjort seg bemerket.

Først ble Nordisk Mesterskap avviklet i Finland, Nordisk vinner ble  Langedals Bonnie til  Roy Sandgrind, som når formalitetene er i orden kan titelere seg som  Nord-m-sp12 NJCH FJCH NVCH Langedals Bonnie. Vi gratulerer Roy og Bonnie med den kjempefine prestasjonen.

NJCH.Tyriberget`s Bella Donna

Bonnie`s mor er født her på Tyriberget, NJCH.Tyriberget`s Bella Donna, som jeg vant Hedemarksprøva med i 2006, og det forteller meg at våre Beagler også avler bra videre.

Norsk Mesterskap ble også en hyggelig opplevelse for Beagler fra vårt oppdrett.

Først vil jeg gratulere Øyvind Lukashaugen som med Brodern`s Tino gikk henn og vant hele mesterskapet, noe som forteller meg at vi gjennom målretta avlsarbeid nå snart er på talefot med Dreverene.

NVCH NJCH NUCH Tyriberget`s Kikki

N JCH N UCH Tyriberget`s Flekken

De fire andre Beaglene måtte se mange Drevere mellom seg og den suverene Tino, men vi var da representert med to fra vårt oppdrett, NVCH NJCH NUCH Tyriberget`s Kikki, med en hedelig 12. plass, og N JCH N UCH Tyriberget`s Flekken, med en 13. plass, begge unna vår gamle stjerne NJCH Tyriberget`s Boya., og som ikke det var nok ble Trixi til Lars Jørgen Krog nr 14. og muligens den eneste som jaget til 1.premie Hare, og som igjen er etter vår gamle avlsmatador NUCH.Royal Don Juan Trønder Bayass, som også er far til Flekken

2 avkom unna Boya, og 2 etter Bayass. av 5 Beagler på Norsk Mesterskap, vi retter en stor takk og de beste lykkeønskninger i fremtiden til alle våre valpekjøpere som hjelper oss å fremme rasen vår.

Era`s valper4 uker.

En liten filmsnutt av valpene til Era 3 uker gamle 2012.

Torsdag 18. oktober fikk Era sine valper etter å ha lurt oss i våres, denne gangen ble det også et stort kull med 8 velskapte valper, 3 hannvalper og 5 tisper.

Slik jeg ser det er dette et meget spennende kull, der Bayass muligens har et av det beste ekstriør vi så langt har hatt i våres eie, og når Era også i år tok CK og to år på rad har hatt vinner på Båstadutstillingen etter seg.

Det er åpna ei side på facebook.

Valper etter Red Baron Crossfire "Carlos"

Ny Ch. fra Tyriberget.

N.U.Ch. Tyriberget`s Pike

Her blir det atter HP i oppdretterklassen med Pike til venstre som denne gangen fikk Cert, Videre mot høyre Tyriberget`s Rocky, Tyriberget`s Quattro som ble BIR. og Tyriberget`s Herkules.

Kun den formelle søknaden gjenstår, når Pike i helgen tok sit 3. Cert.

Vi er veldig takknemlig for det fine arbeidet våre valpekjøpere legger ned spesielt i vår nordligste jaktdel.

Vss 2012

Danskene kalte plassen vår Fort Nox, men denne gangen hadde vi med oss alle 3 Beaglene hjem igjen.

Vi stilte alle 3 på 2 utstillinger, og må si oss veldig godt fornøyd. 5x Exelent og 1x Veary Good.

Dessuten ble Bayass med 2x Exelent nr. 3 i sin klasse, og beaglen som vant ble dessuten BIR.

Boss fikk 1x Exelent og 1x Veary Good. hans kullsøster gikk også hen og vant på dag 2.

Una fikk 2x Exelent uten å plasere seg blandt de 4 beste.

Husk her kommer det kun det beste fra hele Europa.

Tyriberget`s King Garmin.

Multi Ch.Red Baron Check-Point- Charlie x N.J.CH. Tyriberget`s Boya

En vellykket sporkonkeranse ble avholdt i Austagder denne helga. Vinnere ble Reinert Susort med Tyriberget`s King Garmin, og en må si at det er svert hyggelig at en av våre Danske venner Brian Seitzberg hadde tatt turen til Norge og var med å hevda seg helt i toppen.

 

Prøvevinnerene i Agder mesterskap for Beagle 2012: Gratulerer til Prøve vinner med 1.pr m HP og Agder mesterskap for Beagle beste Beagle, eier Reinert Susort med Tyriberget`s Garmin og oppdretter Bent Prestby. Gratulerer med 2.prøvevinner og Agder mesterskap for Beagle 2 beste Beagle 1.pr m HP til Lene Holtskog og Laune`s J-C- Liv Tina og oppdretter Kenneth Bakkehaug, Gratulerer til 3.prøvevinner med 1.pr m HP til Svein Arild Josvanger og Dachshund korthår N VCH Lorckebo`s Ariella, Gratulerer til 4.prøvevinner med 1.pr m HP til Astrid Trollnes Skoog og Nova Scotia Duck tolling Retriever Working Beauty`s Intensive Ice, Gratulerer til 5.prøvevinner og Agder mesterskap for Beagle 3.beste Beagle med 1.pr m HP til Brian Seitzberg og DKSCH Skansehøj`s Lar Mar som da også ble N VCH og den første danske beagle som har oppnårr både dansk og norsk Viltspor championat.

Takker Berit Seljåsen som gjør en fantastisk jobb som refferent på Facebook og leder av BRN.

Giggler Z Vrbové Lhoty

Eller "Bayass" som vi til daglig kaller han, ser ut til å komme i nærheten av og kunne fylle tomrommet etter Carlos som vi dessverre mista for et år siden.

På ØHHK sin utstilling på Høytorp ble han BIM. og fikk strålende kritikk av dommer Håkan Hedekäll som med sin suverene måte og behandle alle hundene gjorde en utmerket jobb som virkelig ble lagt merke til av alle utstillere og som ble ett positivt samtaleevne denne litt klamme formiddag som gikk over i striregn. Bayass ble kun slått av en datter etter Carlos og Tyribergets Irma  "Jarotoppen`s Bea" så for oss ble dagen veldig bra.

Også Una som i blodet er helsøster til Bea ble nest beste tispe fikk Exelent og CK.

Fra Soda`s første årgang født hos Anna Sofie Gothen
 på Kennel Red Baron i Danmark har det blitt flere stjerner en hva en kunne håpe på da vi henta denne fantastiske Beaglehannhund fra Spania via Danmark til Norge.

Her er en av de nye stjernene:

NORD JV-11 RED BARON SODA STREAM eller ”ENZO” som er hans daglige navn, ble NORDISK JUNIOR VINNER 2011 på hundmässan i Stockholm.

Vi gratulerer eier Marita "Mita” og Michael ”Dagge” Dahlgren

Tyriberget`s Rocky

Rocky har vært på NKK utstilling i Harstad, og sankingen av Cert har startet.

Resultatet ble Exelent, CK, CERT, BHK, CASIB og BIR.

Gratulerer og takk Turid for den fine jobben du har gjort med Rocky.

Tyriberget`s Baron Sofus

Sofus ble Best in Show 10.03.2012 på Norsk Harehundklub`s utstilling i Nittedal Ridesenter,

Resultatet ble Exelent.UK 1.UKK CK 1.BHK BIR

Vi gratulerer Hilde og Knut Albech med nok ei ny stjerne i den ellers så stjernespekka kennelen de driver med Engelsk Settere.

19.03 2012 kom 3 velskapte hannvalper til verden.

Altajara Soda Stereo x Tyriberget`s Doris Day

NVCH NJCH NUCH Tyriberget`s Kikki

Multi Ch.Red Baron Check-Point- Charlie x N.J.CH. Tyriberget`s Boya

Ingen over ingen ved siden.

 

Kikki til Arve Hansen ble beste Beagle med 4. plass på Norsk mesterskap for drivende hunder, for uten det, ble hun 2 ganger SP prøvevinner og på 7 starter har det blitt 6x1. premie og 1x 2. premie. Hun har vært 17 ganger på utstilling, 5 BIR, 3 BIM, samt at hun også er sporch.

Ny norsk dobbelchampion.

Tyriberget`s Flekken fikk sin etterlengtede 1. Hare på SP i dag, og kan nå bruke tittelen:

N JCH N UCH Tyriberget`s Flekken

Vi gratulerer Familien Roald Juvet med deres øyestein.

Tyriberget`s Rocky har også vært på jaktprøve, også for han ble instillingsresultatet 1. hare på åpen prøve. Også Rocky er etter Carlos og unna Era, Rocky er Era`s  4 jaktpremierte avkom, og vi må bare bøye oss i støvet og takke Turid for den flotte jobben hun har gjort med Rocky.

Tyriberget`s Pike har vært på jaktprøve, der instillingsresultatet ble 1. hare på åpen prøve, jeg takker Tom Erik Tangen for den fine jobben han har gjort, Pike er nemlig den første jaktpremierte etter Red Baron Crosfire, eller "Carlos" som vi til daglig kalte han, Pike er også Fara`s 1 jaktpremierte avkom..

Vårt arbeid for rasen begynner så smått og gi resultater, vårt mål er nemlig ikke å gjøre andre oppdrettere tilfreds, men å kunne levere og få frem Beagler som våre valpekjøpere er fornøyde med.

N VCH N JCH N UCH Tyriberget`s Kikki er den første trippelch. fra vårt oppdrett, Arve Hansen viser her opp gulljenta si, vi gratulerer.

Kikki har vert på 4 jaktprøver, alle SP der terreng og dommer blir trekt, de 3 siste gangene har hun dessuten blitt prøvas beste hund, den første hun stilte på ble hun kun slått av to Beagler, Tyriberget`s Era, og Tyriberget`s Ivan Santo, ikke dårlig av en rein Showbeagle.

Vi nærmer oss vårt mål, at vårt oppdrett skall være best både på jakt og utstilling.

Mange savner sikkert en orjentering om hvordan det har gått med avkom fra Tyriberget på utstilling i år, da jeg i fjor hadde en slik oppdatering.

grunnen til at den har uteblitt i år, ja det er helt enkelt at den hadde blitt alt for lang og få med her.

Men en av de mange flotte prestasjoner, må jeg bare nevne.

Tyriberget`s Rex til Henning Holtet ble BIS på Båstad, en av Norges største jakthundutstillinger.

 

Da vi veit hvor vanskelig det er med valg av hannhund, og hvor lett det er å mislykkes, har vi valgt å satse på to valper denne gangen.

 

Den ene fra Tsjekkia, "Bayass" hans far er foruten å være topp utstillingspremiert, også er jaktpremiert på gris.

 

Den andre, "Boss" er etter verdensvinner 2010, BIS på VSS 2011 og Europavinner 2011 INTCH INTCH(U) DKCH KLBCH EUW08 WW10 DKKV09+10 HUCH DECH+VDH ATCH MEEW09 LUCH KBHV10 DKV10  GOLD LINE'S CRYSTAL LAWLESS REBEL  

Hans mor er DKCH GOLD LINE'S COME ON BABY BEAN

Så nok en gang har vi vært så heldige å få tak i toppstamma Beaglevalper som vi håper kan bidra med å fremme ekstriøret på våre gode jaktlinjer i fremtiden.

Gold Line Crazy Dane

Eller "Boss" som vi kommer til å kalle han.

Giggler Z Vrbové Lhoty

Eller "Bayass" som vi kommer til å kalle han.

Vårt nye håp er unna jakt og utstillingslinjer fra Tsjekkia, en 11 uker gammel valp med et fantastisk gemytt.

"Carlos"

DK 09571/2008 Red Baron Crossfire

11/04 2008- 20/07 2011

VVS i Danmark ble for oss i år en tragedie, midt under Contryfesten fikk vi beskjed om at Carlos hadde kommet løs og forsvunnet, de fleste på campen hjalp til å lete, men uten resultat, jeg dro ut 03.30 for å fortsette, men uten resultat. Onsdag morgen var det folk som hørte hund i full jakt,  10.30 fikk vi vite at toget hadde kjørt på en hund som jaget, og en time etterpå kom arbeidere fra jernbaneverket med Carlos, som dessverre hadde tapt mot toget.

En trøst var at han ble funnet, og hadde omkommet under forhold han elsket, nemlig under jakt.

 

Min kone og jeg er voldsomt imponert over våre Danske venner og deres holdning og all hjelp vi fikk under denne tragiske hendelsen, og vill rette en stor takk til alle i den Danske Beagleklubben.

Ny Spansk hannhund er på vei til Norge, denne gangen blir det i samarbeid med en annen oppdretter.

Lillihammer Og Omegns Jff

Tyriberget`s Kikki nest peneste jakthund 1. BK 1.BKK Cert CK 1.BTK BIM

Tyriberget`s Ruby BIR BIG 2. BIS valp

Sopwith Camel's Razzle Dazzle BIM valp

Østfoldprøva 2010

Tyriberget`s Era ingen premiering.

Første ut var vår Era, som ikke fungerte over hode, en stor skuffelse.

Tyriberget`s Herlige Frøya til Henrik Syvertsen 2x3.Rå.

Tyriberget`s Gaya til Jan Robert Johansen ingen premiering.

Gaya jobba bra, men underkjølt føre ga glasert forhold i skogen og da ble det for vanskelig for Gaya.

Tyriberget`s Irma til Jan Robert Johansen 1. Rå.

 

Nomeprøva 2010

Tyriberget`s Lissy 2. rå

Tyriberget`s kikki 1. 2. og 3. rå beste Beagle.

Igjen gode resultater for avkom etter "Showbeagle".

En kjempedag for Era.

04.11.2010 SP Østfold Harehundklubb CACIT 

Det var 10 hunder meldt, 6 drevere og 4 Beagler, alle fra Tyriberget.

Beste Beagle ble vår Era, som ble prøvas nest beste hund og får da res. CACIT.

Tyriberget`s Era 1. rå 159/164 poeng

Tyriberget`s Ivan Santo 1. rå 140/152 poeng

Tyriberget`s kikki 2. rå 115/122 poeng

Tyriberget`s Irma 0. 36 min hare 58/61 poeng

Jeg vill takke alle mine valpekjøpere med finfin innsats, og dermed vil jeg rette en stor takk til Arve Hansen som var først ute på prøve med Kikki en "SHOWBEAGLE" som også jager, i manges øyne utrolig.

Kanskje bedre med en SHOWBEAGLE på jakt som jager, en en Jaktbeagle på utstilling som ikke jager.

Tyriberget`s  Herkules 1. hare ÅP

Tyriberget`s Gromme Gorm 2. hare ÅP

Husk at alle åpne prøver er det dommermøte i Mars, så disse er kun innstillinger fra dommer.

N.U.CH. Royal Don Juan Trønder-Bayass

Nå troner Bayass alene øverst på tronen over de Beaglehanner som har flest jaktpremierte avkom etter seg, med så langt 16 avkom.

En liste over Bayass sine jaktpremierte avkom. 

NJCH NUCH SUCH Tyriberget`s Fromme Trym 

NJCH NUCH Tyriberget`s Inga

NJCH Tyriberget`s Don Juan Neo 

NJCH Tyriberget`s Donna Bella

NJCH Tyriberget`s Don Charlie

Tyriberget`s Era

Tyriberget`s Roya Frøya

Tyriberget`s Dina`s Trine

Tyriberget`s Irma

Tyriberget`s Flekken

Tyriberget`s Ivan Santo

Tyriberget`s Gromme Gorm

Barholtet`s Aya

Sunniva 

NJCH.Trixi

Vintermyrens Troya

 

Blir det kanskje gode hunder på hare, selv om far Verdensvinner 2008 og Multi Ch. Red Baron Check-Point-Charlie. her hjemme av mange blir stempla som en udugelig Showbeagle som ikke lager annet en vinnere på utstilling, noe som han også her hjemme i år har gjort til gangs.

Skal se, kanskje det også blir noen stjerner på jakt denne første sessongen.

Tyriberget`s Marve

Ch. Red Baron Check-Point-Charlie - Tyriberget`s Caia

18.09.10

Marve sin første hare, den andre helga vi var i Hedalen i år ble den første haren felt for Marve. Han har hatt hare på beina 6 av 7 ganger den første sesongen han har blitt brukt, kun den første gangen i år har det ikke blitt los.

Denne haren falt etter 45 minutter.

 

Tyriberget`s Mikki

Ch. Red Baron Check-Point-Charlie - Tyriberget`s Caia

08.10.10

Mikki sin første hare, Yngvar var nok en tanke ustø på handa da han tok dette bilde av Mikkis første hare, videre kunne han også fortelle hvor fornøyd han var da Mikki denne uka virkelig hadde imponert med mange fine loser.

Også denne haren falt etter 45 minutter.

 

Tyriberget`s Lido

Ch. Red Baron Check-Point-Charlie - Tyriberget`s Era

08.10.10.

Hei! Sender en hilsen fra fjellet. Lido jager og jager - idag ble det to loser på forskjellige harer. Håper det går bra med dere, Laffen og de andre hundene. Mvh Hans

Tyriberget`s Lido

Ch. Red Baron Check-Point-Charlie - Tyriberget`s Era

09.10.10

Hei! Beste hunden jeg har hatt. Dette var en luring. Mvh Hans.

Hei! To loser idag også. Her bustes det ordentlig. Mvh Hans.

 

   

Tyriberget`s Rocky

Det ser ut til at Avkommene etter Carlos blir minst like fine som etter hans far Charlie, der det har blitt stilt valper etter Carlos på utstilling i år har hans avkom gått til topps, denne gangen Rocky som 2 dager på rad gikk til topps.

Dag 1 BIR og BIG  Dag 2 BIR

Tyriberget`s Ivan Santo

Bilde viser Santo med en flott 3. premie i Agillity, altså en meget allsidig herremann, se link under.

http://www.youtube.com/watch?v=0-7aZHWGcJc

NKK Bjerke 15.08.2010.

Burde kanskje ikke nevn noe om nedturen som ville komme, men det var noe vi var klar over ville skje.

Og i dag kom den, og til de grader slik at en nesten kunne tro at de forskjellige dommere benytta seg av forskjellig rasestandar, men slik er det på hundeutstilling, og det viste vi.

Av de Beagler som vi i går fikk kjemperesultater på, var det kun Carlos som var i nærheten med sin reine 1. premie, resten fikk 2. premie noe som sikkert var riktig, og som heller ikke er noe å være misfornøyd med. Dommer for anledningen var Rodi Hubenthal, som også dømte Beagle på verdensutstillinga i Danmark tidligere i år.

Kloss på ringen satt 58 Rottweilere og deres eiere som skulle i samme ring og vises etter vår rase, dette førte til fullstendig kaos, noe ikke alle fra vår rase takla like godt, og som vi håper NKK tar til etterretning og forandrer på til neste gang de avholder utstilling.

NKK Bjerke 14.08.2010.

Carlos fikk i dag sin andre invitasjon til Cruft, han ble BIM, og fikk også sitt andre  C.A.C.I.B.

Vi vil også gratulere Annica Lindström fra Sverige og hennes Trewelyn Titbit Of Gold med BIS, C.A.C.I.B. og innvitasjon til Cruft.

Era fikk også denne gangen Cert det store, så nå mangler vi kun et.

Kjempefint var det at også Tyriberget`s Kikki og NJCH N SE UCH Tyribergets Fromme Trym fikk hvert sitt Reserve C.A.C.I.B. Så nå kan vi vell bare vente på nedturen, for med slik suksess vi i år har hatt kan det vel før eller siden kun gå en vei.

Utstillingssammendrag 2010.

Vi har i år vært på utstilling langt flere ganger en hva vi pleier, noe vi er spesielt stolte av er at vi i år har fått tildelt 6 x 1. premie med HP på vårt oppdrett.

Våre hunder og hunder fra vårt oppdrett har til sammen tatt mellom 25 og 30 BIR og BIM, samt at vi flere ganger har vært gruppevinnere på større utstillinger, og toppen at det også har blitt flere BIS.

Sist ut var Tyriberget`s Gromme Gorm, som 07.08.10 ble BIR og BIG i Nord Norge.

Vi gratulerer alle og takker alle valpekjøpere for all den gode hjelpen vi har fått med å fremme rasen vår.

Det første bilde av Boya`s valper.

Båstad 01.08.2010 nok en topp dag på utstilling.

Atter en gang var det en av de 28 valpene etter Multi CH. RED BARON CHECK-POINT-CHARLIE som gikk til topps på utstilling.

Denne gangen var det Tyriberget`s Lomax til Kenneth Bøhn Müller fra Haugesund som gikk hen og ble BIR, BIG og BIS 3, og artig var det at det var hans mor Tyriberget`s Era som ble BIM, hun fik også sitt første Cert.

Også denne gangen fikk alle 7 Beaglene fra vårt oppdrett 1. premie.

Våre 2 valper på 6 mnd. etter Red Baron Crossfire, Tyriberget`s Olga og Tyriberget`s Pegasus ble også  BIR og BIM på valpeshow.

Her ble også Tyriberget`s Olga BIS 3.

Vi ønsker å gi en spesiell honnør og takk til våre valpekjøpere som virkelig hjelper til med å fremme vår rase på en kjempefin måte. for som de sier, disse kommer også til å gjøre det minst like bra på jaktprøver til høsten, og dersom de har rett har de jo en komplett Beagle.

Danmark Very Special Show 2010

Vi tok turen til Danmark og stilte Carlos på deres årlige utstilling Very Special Show som gikk over 2 dager, det var i konkuranse med nesten 200 Beagler hver av dagene, vi ble ikke plasert blandt de 4 beste, men det hadde vi ikke regna med heller, her ser dere alle Beaglene som fikk Exselent i Åpen klasse Hannhund, 11 av totalt 24 hunder oppnådde Ekselent bare i denne klassen, så konkuransen var beinhard.

Ch. Red Baron Check-Point-Charlie til Anna tok som forventet beste Veteran Beagle begge dagene.

 

 

N.U.CH. Royal Don Juan Trønder-Bayass
27 Feb 2002 - 25 Juni 2010
Jeg savner min Beste venn.
 

 

Vi må rette en stor takk til alle dere som har henta valp fra Tyriberget for deres flotte arbeid med deres nye jaktkompis, de fleste av dere har vært på utstilling, og enkelte av dere har også vært på jaktprøver.

Dette er noe dere alle lovet meg da dere hentet deres valp hos oss, og da er det litt skuffende og se at mange av dere en gang ikke har stilt deres Beagle på utstilling, noe som kreves for at dere senere har rett til å kunne stille på jaktprøve.

Det som gleder meg aller mest er at alle dere som har vist deres Beagle på utstilling for siden Jaktprøve, alle har gjort det svært så bra, det takker jeg dere så mye for.

Et godt eksempel er kullet etter Boya 2008 der 3 stilte på jaktprøve før jul 2009 bare 18 mnd. gamle og alle 3 jaget til premiering, mens de andre  i kullet ikke en gang har vært på utstilling.

Jeg vill også ønske alle med Beagle fra oss lykke til kommende jakt og prøvesesong.

Nå som det meste av utstillingssesongen er over, gleder vi oss alle til Høsten og dertil tilhørende jaktprøver.

Og etter alle de uttalelser som har kommet angående "ShowBeagle på jakt om vårt oppdrett" må jeg bare si at jeg gleder meg slik en liten unge gjør frem mot julaften.

ØHHK Høytorp 13.06.2010

Til topps igjen.

Denne gangen var det Tyriberget`s Lissy med sin eier Morten Åsen som tok det store steget og ble B.I.S.

Med seg hadde Lissy, Tyribergets Flekken som denne gangen ble B.I.M. med Cert, for sin eier Roald Juvet.

Her ser dere Flekken og Line som ble beste jaktpremierte småhund, her sammen beste jaktpremierte Drever som også ble vist av ei småjente, begge småjentene viste frem sine hunder på en suveren måte. Når vi ser hvor fint disse to småpiker viste sine hunder, har vi gammlegutta masse å lære noe også begge dagens gode dommere bemerka.

Tyriberget`s Flekken var også den Beaglen som oppnådde de beste resultatene på jaktprøve sesongen 2009-10 og fikk dermed sin velfortjente Beaglestatuett, som vi deler ut etter hver sesong.

 

NKK Drammen 06.06.2010

Nok en fantastisk dag.

Red Baron Crossfire B.I.R.  B.I.G.4 og C.A.C.I.B.

N.J.Ch. Tyriberget`s Inga fikk sitt 3. Cert, og denne gangen det store.

Dermed gjenstår det kun formelle "en søknad" og hun er dobbelCh. bare 2 år og 25 dager og kan heretter kalle seg:

N.J.Ch. N.U.Ch. Tyriberget`s Inga

Det var en varm dag, noe både jeg og Inga sleit med.

RHHK 29.05.2010
Romeriksutstillingen

Red Baron Crossfire B.I.R. og B.I.S. igjen.

Denne gangen var det Tyriberget`s Klara som ble B.I.M.

Og N.J.Ch. Tyriberget`s Inga fikk sitt 2. Cert.

Far til både BIM og BIS er igjen Verdensvinner 2008 og Multi Ch. Red Baron Check-Point-Charlie.  

Vi takker Kennel Red Baron og Anna Sofie Gothen som med et kjempebra samarbeid har gjort det mulig for oss på Tyriberget og få frem slike fantastiske Beagler.

Vi gleder oss til høstens jaktsesong, da flere av valpene allerede i fjor jaget til gode jaktpremieringer selv om de da var for unge.
 

Morokulien 23.05.2010 Varmland-Dals Beagleklubb og HHK

Nok en topp dag på utstilling.

Vår Carlos ble B.I.R. på Svensk side, og B.I.S. på Norsk side, og veldig moro var det at Tyriberget`s Kikki til Arve Hansen ble B.I.M. på begge.

 

Cert på begge sider gikk til Tyriberget`s Irma. Dermed hadde Jan Robert en helt topp dag da det også ble CK på Tyriberget`s Gaia.

Tyriberget`s King Artur ble kun slått av Carlos på begge steder, men Johan var kjempefornøyd med 2x1. denne dag som var deres første utstilling, og gjett om han nå gleder seg til høsten med Mille som han til daglig kalles, Johan forteller om en helt fantastisk første høst med utallige 1. premieloser.

NJCh. Tyriberget`s Inga

HHHK 13.05.2010 BIR CERT

VI er kjempestoldt av veslejenta vår som 1 dag etter sin 2 års dag tok sitt første Cert.

Red Baron Crossfire

BIM CK for 2. gang på rad, nok en gang måtte han se seg slått av ei Tispe fra vårt oppdrett.

Tyriberget`s Kikki

Tyriberget`s Kikki og Arve Hansen hadde nok en topp dag på utstilling denne gangen på Hamresanden og Sørlandet  harehundklubb 2 mai 2010.

hun gikk helt til topps med BIR og BIS igjen, vi gratulerer.

Tyriberget`s O`Eros

Her jobbes det bra, BIR og BIG 2 valp 2 Mai også, vi gratulerer.

Tyriberget`s O`Eros

Tyriberget`s Doris Day / Red Baron Crossfire

BIR og BIS valp SJFF / STJØRDAL - 1 MAI 2010 bare 4 mnd gammel.

 NJCH N SE UCH Tyribergets Fromme Trym ble BIR og BIG2 på samme utstilling, og forsvarte dermed sine titler.

Vi har fått valper igjen, R-kullet født 26.05

Q-kullet født 18.04.

Tyriberget`s Kikki til Arve Hansen hadde en topp dag på utstillinga til Vestoppland harehundklubb, hun gikk helt til topps, med BIR og BIS. vi gratulerer.

Det var i alt 17 Beagler, og det ble utdelt åtte 1.premier, syv av dem gikk til vårt oppdrett, den åttende fikk vår Danske hannhund Red Baron Crossfire som atter en gang måtte se seg slått av en av sine Norske halvsøsken fra Tyriberget og ble BIM.

I år er vi på jakt etter ytteligere en Beaglehanne med topp ekstriør.

Denne er ikke oppnålig, men noen edle dråper hos den rette tispa hadde gjort susen.

1.JK 1.JKK CK 1.BHK BIR

Vi gratulerer Tyriberget`s King Garmin som 20.02.2010 gikk til tops på NKK sin utstilling i Bø.

2009

Tyriberget`s Ivan Santo gir oss en flott julepressang da han i dag 22.12.2009 jaget til 1. Rå.

Dette er ikke den første beaglen Dagmar og Erik Moseby har, men det er den første Beaglen de er på prøve med så dette lover godt med tanke på fremtiden, han er bare så vidt passert 18 mnd. Ivan er forøvrig den 3 av I kullet etter Boya og Bayass som er jaktpremiert.

Og med det er N.U.Ch. Royal Don Juan Trønder Bayass på topp som beskjeler med 14 jaktpremierte avkom etter seg.

Tyriberget`s Era 1.Rå 15.12.09.

Etter å ha gått bomm og 2.Rå, kom det en etterlengta 1.Rå, en fin avslutning til Jul.

NJCh.Tyriberget`s Inga

3x1. på 17 dager denne gangen 1.og 2. RÅ. og med dette Norges yngste JCh.

Tyriberget`s Flekken

Flekken ser også ut til å ha noe stort på gang, på en uke har han vært på to SP begge med 1. premie RÅ som resultat, så nå gjenstår det å se om han klarer en 1. Hare.

Inga`s andre første på 8 dager denne gangen 1. RÅ

Ny N.J.CH. Tyriberget`s Don Charlie

Charlie har stilt på SP Østfold 3 år på rad, med resultatene  2x1. hare og 1. rå.

Inga var eneste Beagle som jaget 1.Hare på SP Østfold 13/11/09. Bare18 mnd og 1 dag gammel.

Kun en annen Beagle jaget hare det var hennes kullsøster Irma som jaget til 3.Hare

 

Vi har nå fått Crossfire til Norge, han er HD fri og har allerede kull etter seg i Danmark.

DK 09571/2008 Red Baron Crossfire.

Helt siden vi var og henta Charlie som jeg brukte på 3 av våre tisper i Desember har jeg ikke fått hans sønn Crossfire ut av tankene. Og jeg har full forståelse for at Anna på Kennel Red Baron hadde liten lyst til å selge denne topp representant for vår rase, og bedre ble ikke utsiktene da han lenge i år var Danmarks best premierte unghund på utstilling. Men etter lenge overveielse og etter å ha vært på besøk hos oss, fikk vi Crossfire til Tyriberget.

 

Ch. Red Baron Check-Point-Charlie.

Verdensvinner 2008

Dansk Champion
Tysk Champion - VDH
Tysk Champion - BCD
Clubsieger BCD 2003
Clubjugendsieger BCD 2001
Deutscher Jugendchampion BCD
Europajugendsieger VDH 2001 *CAC+BOB*
Bundesjugendsieger II 2000
Bundesjugendsieger I 2000
European Junior Winner 2000 *BIS-2-Junior*
Polish Junior Winner 2000
SPurLaut - 92 Pkt.

3 Generasjoner Verdensvinnere Stockholm 2008.

IZABELLE FROM ELLY'S PACK * RED BARON SWEET PETE * RED BARON CHECK-POINT-CHARLIE

Har dette skjedd før? Izabelle etter Sweet Pete som er etter Charlie.