Hedalen 2008 fjerde sesongen og utbedring av hytta fortsetter.

Nå er de fleste valpene levert og første helga i Hedalen begynte restaureringen av det dårlige taket på gammelhytta det er midt i juli og lett overskyet vær.
Jan Robert og jeg rakk å strippe taket den første dagen og dermed var det klart for lafting i og med vi hadde bestemt oss for å heve taket 60 cm.
Etter tre dager med 2 dyktige tømmermenn hadde vi nådd målet med den viktigste laftinga, de 3 stokkene vi ønska oss i høyden var på plass.
Og helga etter sammen med Jan Erik fleipa vi med at vi gikk laftekurs, vi lafta på gavlene samt åsene, og helt utrolig fikk vi det til.
Til slutt fikk vi også snekra på unnertaket, og vi var mektig fornøyde med oss selv.
Så var det uka etter at jeg hadde med meg Karsten og Frank, der Frank og jeg begynte med den tunge takkonstruksjonen og tilpassinga for å komme opp i samme høyde som resten av taket.
Og mens vi drev ute hadde Karsten forblenda brannmuren i den nye storstua.
Og mens alle de andre forbredda bukkejakta, reiste Sønnen til Frank, Martin og jeg igjen oppover for å male det siste strøket samt at vi lista inn og tok finpussen i den nye stua, så nå mangler vi bare å legge det siste verk på taket samt platene for å være i rute til den ordentlige jakta.
Neste helg håper jeg vi får opp takplatene samt ordna resten av det elektriske, da det meste inne nå begynner å bli ferdig.
Helga etter gikk mitt ønske i oppfyllelse, vi var oppe alle som en, og takplatene kom på plass.
Etter denne helga kunne vi ta det litt mer med ro og ikke behøve å tenke på at noe var absolutt nødvendig før vinteren setter inn.
Her fikser Morten tilkoblinga til solcelleanlegget.
Selv om jeg for det meste var alene, fikk jeg da gjort litt nytte for meg, insetting av dører og listing, var lett og greie oppgaver.
Her har jeg også fått kjøkkenet ferdig.
Og så et riktig kosebilde av det nye kjøkkenet tatt uten blits.
Planering og legging av skifer fikk vi også påbegynt før vinteren setter inn.
Så har jeg også fått tak i flere Rørosvinduer, slik at etterisoleringen av soveromsfløya også ble unnagjort, og villmarksbekledningen er påbegynt.
Så er stua også ferdig, og Tyrimor ser seg fornøyd rundt.
Litt farge og en par Beagler på hylla over brannmuren gjorde seg også.
Yanka storkoser seg inne, og føler seg ovapå siden hun får væra inne med sin valp Jeppe, forøvrig hennes siste valp da dette er hennes 5. kull.
Og så våkna vi opp til snø, allerede 4. Oktober, og en vakker vinterdag ble det.
Og vakkert var det jammen.
Slik så det ut når vi forlot Kyribua 04-10-2008.
Men snøen gikk igjen, og vi kunne fortsette med villmarksbekledningen, denne helga fikk vi også besøk av 2 trivelige karer som tidligere i år hadde vært og henta seg hver sin valp hos oss. Her sitter Kalle, med Goya ei lillesøster til 2 av våre tisper Era og Fara.
Og her sitter Frøya på fanget til Henrik, 2 av den iverige sorten, med guts til å komme seg i skogen før de fleste.
Og så var også Kenneth kommet turen fra haugesund for å hente Yanka`s siste valp "Jeppe".

Kenneth er dykker og hadde med seg kammskjell, så denne lørdag ble det 3 retters middag med kaffe og cognac som Kalle hadde tatt med for anledningen. Så detta var den første helga jeg ikke gikk ned i vekt.

Og at hundene skall ha det noe dårligere i Kyribua enn hjemme prøver vi å unngå, også i hundestallen er pipa ferdig, og klart for ny parafinovn.

Inga vårt nyeste medlem av vår Beagleklan, jaget fredag i 75 minutter, hva, det veit jeg ikke da vi drev med bakveggen, men dersom det ikke tura med rev, eller tulla med elg eller storfugl, måtte det væra hare, noe annet er det ikke i terrenget, bra synes vi vertfall det var av ei 5 mnd. gammel beaglefrøken.

 
Nå begynner vi å se en ende på byggeprosjektet.