15. kull 2006 F-kull 5.

N.U.Ch. Royal Don Juan Trønder Bayass

Tyriberget`s Caia

           

24 Mai kom det 7 valper 2hanner og 5 tisper, her var alle i fin form og alt ser ut til å gå bra.
 

N.J.Ch. Tyriberget`s Fromme Trym.

 

http://www.123hjemmeside.dk/Trym/

Trym 8 uker og reiseklar fra Tyriberget.

Tyriberget`s Fromme Trym var bare 6 mnd er det ble skutt hare for ham etter en los på 20 minutter, Trym er et talent helt uten om det vanlige, Bildet viser Geir, som måtte ta den tunge avgjørelsen og omplassere Trym etter å ha gjort en flott jakthund av han.

Men det er godt at den nye eieren Gustav, har overtatt på en suveren måte og fortsatt der Geir ga seg, og han har gjort det med stil. Foruten å allerede være en habil harehund, kommer utstillingsresultatene som perler på en snor.

1JK og 1JKK på Orkanger 14/4-07

1JK og 1JKK på Namsos 28/4-2007

1JK, 1JKK og HP på Stjørdal 6/5-2007

1JK og 1JKK Østersund/Sverige

 

Tyribergets Fromme Trym, 1,5år gammel, jaga i dag inn til en solid 1premie på rådyr! I løpet av 5timer i skogen jaga'n inn til 2x 1premie.
To ganger fikk vi se rådyret, andre gang ble det foreviget på videokamera, denne videoen sammen med oppsummering av dagen kommer på hjemmesiden til Trym om ikke så mange dagene! Følg med, dette er en artig video som er verdt å se!!!!
Dommer summerte 158poeng ((+8konkuranse poeng))
Du verden for en HÆRLIG dag på skogen
STOR hilsen fra Trym & Gustav

8 dager senere ble det nok en 1.premie på rådyr, denne gangen 159 poeng.

N.J.Ch.Tyriberget`s Fromme Trym

 

Et år, 8 måneder og 9 dager, det blir i dag en solid middag på Gustav, som av prøvedommeren ble anbefalt litt brun varm saus på lua han skulle spise opp dersom det gikk veien for Trym.

Han har vært ute på SP over 2 dager, og i går 02.02.2008 ble det 2 loser på 2 forskjellige harer, med 63 minutter som best, og 2.premie hare.

I dag 03.02.2008 hadde jeg ikke store forventninger da jeg på TV så at det var 15-16 kuldegrader i Trondheim under NM på ski.

Men så er jo Trym en hund noe utenom det vanlige, også i dag fikk han dyr på beina, først en rev, så en hare som forsvant innover og ut av hørehold, men Trymm kom igjen og tok også i dag ut hare nr. 2 som han jaget til 1. premie hare.

Vi på Tyriberget er veldig stolte og bøyer oss atter i støvet for den fremragende jobben Gustav har gjort med Trym.

Vi ønsker også Trym og Gustav det beste i veien mot et N.U.Ch. han har jo 5 første med flere CK i fra før, så utenkelig er det ikke.

 

 

 

Tyriberget`s Fansy Maia blir den første Beaglen till Terje Pedersen i fra Sofiemyr. Med hytte i Trysil blir det sikkert en del jakt, og fotturer utenom bånd tvang tiden. At det ble vill begeistring hos begge de to fine ungdommene samt matmor var jo også veldig positivt.

 

 

 

Tyriberget`s Frk. Billie oppkalt etter Billie Hollyday, ble henta av Tommy Jostein Jensen og datteren fra Stavanger. De fortalte at de var friluftsmennesker med nyanskaffet hytte på fjellet, og at bitene etter å gå til anskaffelse av hund nå endelig var falt på plass. At hele familien var like fornøyd gir vel den første e-posten med de fine bildene vi fikk en liten bekreftelse på, vi på Tyriberget takker så mye for en så fin tilbakemelding.

Hei og takk for sist!
Vedlagt følger bilder av barna mine, Hanne, Ingvild og Håvard, med
Billie hos seg. Jeg håper disse gir et lite inntrykk av hvordan hun er
tatt i mot her, og hvordan alle i familien er tatt i mot av henne. Jeg
burde også hatt med et bilde av kona mi, Hilde - hun er minst like
begeistret!
Som jeg nevnte på telefon lørdag kveld gikk turen hit til Stavanger
fint. Hun var litt urolig i bilen til Gardermoen. På flyet lå hun helt
rolig i buret som vi plasserte på gulvet foran setet. (Buret hadde
forøvrig perfekt størrelse.) Og da vi kom hjem spiste hun som en ulv. Om natten har hun sovet uten en lyd, og det har vært svært få "uhell"
innendørs.
Allerede første kveld fikk vi oppleve jakthunden i henne: Vi var utenfor på en liten luftetur da det kom et pinnsvin forbi. Billie ble helt stiv, halen rett til værs og hårene reiste seg på ryggen hennes. Men etter en par kort bjeff sviktet motet, og hun sprang rett tilbake til huset og inn!
En stor takk fra min kone og meg for den flotte hunden vi har fått
overta fra dere!

Tommy

Vi må igjen takke for de fine bildene av Billie,

 

Denne valpen har bli kalt Tyriberget`s Festus. Når en har med en så lettlært og trivelig valp å gjøre kommer en i hvert fall i feststemning. Dette er første gang vi tar bilde av han alene, se hvor fin han er, og finere ser det ut til at han blir for hver dag.

Festus har gjennomført lydighetskurs, og er av den grunn ikke mindre en meget fin hund å ha med å gjøre.

Festus har ikke blitt forsert jaktmessig enda, men da en ser på våre andre hunder , da tenker jeg på Donna Bella, er jeg ikke engstelig for den biten da Bella var over 1 1/2 år før hun ble trent opp til jakt, og etter under 15 slipp i skogen gikk hen og ble prøvevinner med 2 ganger 1. premie på SP Hedemarken.

 

Festus har havna i Askim hos Jan Erik Aasheim og Morten Fossen.

 

 

 

Tyriberget`s Frida tar over etter en Hamiltonstøver, og blir den nye jaktkompisen til Jon Magne Volden fra Raufoss. Frida hadde sin første harelos allerede da hun var 3 1/2 mnd.

 

 

Tyriberget`s Fiona blir i Askim hos nok en nybakt jeger Eirik T. Fundingsrud. Ei spenstig lita frøken som skall gjøre det surt for viltet i bygda vår.

 

Han far sjøl er etter hvert også blitt en veldig iverig Beaglekammerat, da det viser seg at også Fiona er et uver etter Hare, her i dyp konsentrasjon på ringtrening.

 

 

Tyriberget`s Fara  har vi kalt denne flotte tispa som er helsøster til vår Era, fra samme kombinasjon i fjor. Ei kraftig tispe med et meget godt ekstriør, hun blir værende her hos oss på Tyriberget.